Concert MAGICA în Irish&Music Pub - Vineri 11 martie




Vineri, 11 martie de la ora 21.00 Irish & Music Pub va invita la concertul Magica! In deschidere: Whispering Woods. Pretul unui bilet este de 15 lei.



Magica a luat fiind in februarie 2002, fiind un proiect al lui Bogdan “Bat” Costea, la acea vreme chitarist in trupa de doom-gothic metal Interitus Dei. Bogdan a infiintat Magica din dorința de a canta un heavy metal melodic, in contrast cu muzica dura a trupei Interitus Dei. Inregi...strarea primului album (un demo long play de altfel) a avut loc in primavara aceluiasi an, impreuna cu Ana Mladinovici la voce si Valentin “IngerAlb” Zenchiu la chitara bas. Rezultatul a fost albumul “The Scroll Of Stone”, un album conceptual de power melodic in genul unor trupe precum Rhapsody, Nightwish sau Helloween.
Iar in vara anului 2003 postul de clapar este ocupat de 6fingers. In septembrie 2003 trupa incheie un contract cu casa de discuri, din Mexic, iar albumul de debut este relansat cu o noua coperta desenată de Luis Royo, un cunoscut artist de imagini fantastice. Al doilea album, “Lightseeker”, este lansat in octombrie 2004 prin Underclass Music in Franta si Divenia Records in SUA.
In februarie 2005 trupa inregistreaza primul videoclip la piesa “Bittersweet Nightshade”, iar in 2006 porneste intr-un turneu francez cu trupele After Forever si Nightmare. Octombrie 2006 – lansare album “Hereafter”. Este filmat un nou clip pentru piesa “All waters have the color of drowning”.

In 2007-2008, Ana Mladinovici e invitata de trupa germana Axxis sa participe alaturi de ei in turneul pe care il intreprindeau impreuna cu Gamma Ray si Helloween. Ana a facut partile de voce feminina pe piesele cantate de Axxis.

Anul 2008 gaseste Magica din nou la treaba: este lansat albumul “Wolves and Witches”, la prestigioasa casa de discuri AFM Records.


Discografie

• The Scroll Of Stone (2002)
• Lightseeker (2004)
• Hereafter (2007)
• Wolves and Witches (2008)
• Dark Diary (2010)

Membri actuali

Bogdan “Bat” Costea – chitara
Ana Mladinovici – solista
Emy – chitara
Bogdan – bas
Hertz – baterie

Niciun comentariu: