În fiecare seara, între 15 martie si 10 aprilie 2009, 17 cafenele si baruri vor gazdui o mare varietate de evenimente: concerte, spectacole de teatru si de magie, proiectii de film, expozitii, jocuri de societate, seri tematice :arhitectura, poezie, scurt metraj si moda.

În momentul dezvoltarii orasului înspre periferie, centrul trebuie sa îsi reafirme legitimitatea culturala prin intermediul unei dinamici permanente.
Constient de aceasta problema, Centrul Cultural Francez din Cluj a luat initiativa de a coordona timp de o luna Primavara Café, care reuneste o paleta foarte variata de evenimente si de parteneri. Primavara Café incita si promoveaza diferite evenimente care au loc în cafenelele din centrul orasului pe parcusul unei luni.

Aceasta manifestare permite punerea în prim plan a bogatiei culturale pe care o poarta aceste locuri de întâlnire si schimb de opinii, unde se formeaza o buna parte din cultura si ideile zilei de mâine. Prin Primavara Café, Centrul Cultural Francez din Cluj doreste sa încurajeze parteneriatul între asociatii culturale, centre culturale, universitati, artisti locali si cafenele.

Centrul Cultural Francez a coordonat deja editita din 2008, cu participarea a peste 6500 de persoane.

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.