NOI PROIECȚII DE FILME FRANȚUZEȘTI DIN SERIA "NOUL VAL"

3 & 10 aprilie ora 19
La Doamna T - Strada Napoca nr. 10
Filme subtitrate în limba română, intrare libera

Joi 3 aprilie, ora 19 – Filmul "Cele 400 de lovituri", în regia lui François Truffaut, 1959 (1h33)
Un film franțuzesc, avându-l în rolul principal pe actorul Jean-Pierre Léaud.
"Cele 400 de lovituri" reprezintă filmul de debut al regizorului François Truffaut din seria Noului val francez,în urma căruia acesta devine un cineast apreciat de publicul larg.
Sinopsis : Antoine are o adolescență destul de agitată. Îşi minte părinţii pe care oricum nu-i prea interesează nici soarta copilului, nici că acesta fură sau chiuleşte de la şcoală. Singura sa plăcere e să facă nebunii cu prietenul său René. Doar că într-o zi apare poliţia...
   


Joi 10 aprilie, ora 19 – Filmul "Pierrot nebunul", în regia lui Jean-Luc Godard, 1965 (1h55)

Un film franco-italian, care ni-l prezintă în rolul principal pe actorul Jean-Paul Belmondo.
Sinopsis : Ferdinand Griffon este un bărbat care locuiește cu soția si copii săi. El tocmai trece printr-o depresie pentru că și-a pierdut postul de la televiziune. Într-o seară, când se întoarce de la o recepție organizată de socrii săi, își dă seama că bona copiilor săi este o veche prietenă de-a sa, Marianne. Cei doi decid să fugă împreună în sudul Franței, acțiunea complicându-se și urmând un periplu de scene care îi surprind pe cei doi luând parte la trafic de arme, complot politic, contrabandă și jafuri, dar și intrigi amoroase, cu un final tragic.

Niciun comentariu: